Recept na norské vafle

Norge.cz

Oslaďte si život pravou norskou specialitou! Norské vafle jsou typickým zákuskem, který dostanete, pokud se zastavíte na návštěvu v norské domácnosti. Jak si doma udělat správné těsto na vafle?

  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 4dl mléka
  • 400 gramů hladké mouky
  • 2 malé lžičky prášku do pečiva
  • 2 vejce
  • vanilkový cukr
  • 100 g másla

Pracovní postup

1 Vyšleháme vejce s vanilkovým cukrem do řidší pěny

2Přidáme smetanu, mléko a přidáváme mouku s práškem do pečiva

3 Nakonec vmícháme rozpuštěné a zchladlé máslo.

Pokud je těsto hodně řidké, přidáme mouku.

Těsto necháme 30 minut odležet v ledničce.

 

Pečeme ve středně vyhřátém vaflovači. Hotové vafle pokládáme na rošt. Podáváme s marmeládou, kysanou smetanou, šlehačkou, v Norsku je jedí i se sladkým kozím sýrem brunost.