Oslaďte si život pravou norskou specialitou! Norské vafle jsou typickým zákuskem, který dostanete, pokud se zastavíte na návštěvu v norské domácnosti. Jak si doma udělat správné těsto na vafle?
- 200 ml smetany ke šlehání
- 4dl mléka
- 400 gramů hladké mouky
- 2 malé lžičky prášku do pečiva
- 2 vejce
- vanilkový cukr
- 100 g másla
Pracovní postup
1 Vyšleháme vejce s vanilkovým cukrem do řidší pěny
2Přidáme smetanu, mléko a přidáváme mouku s práškem do pečiva
3 Nakonec vmícháme rozpuštěné a zchladlé máslo.
Pokud je těsto hodně řidké, přidáme mouku.
Těsto necháme 30 minut odležet v ledničce.
Pečeme ve středně vyhřátém vaflovači. Hotové vafle pokládáme na rošt. Podáváme s marmeládou, kysanou smetanou, šlehačkou, v Norsku je jedí i se sladkým kozím sýrem brunost.