Ahoj vospolok,
prepáčte dovolím si Vám všetkým česko-skovenským krajanom tykať. Tím z Vás ktorím to Vadí ďalej nečítajte - Ďakujem.
A tích z Vás ktorím nie oslovím so žiadosťou o pomoc nám nadšencom, ktorý chceme v dobrom utiecť z domoviny za slušným životom a vybrali sme si Nórsko.
Krajina ma uchvátila už dávno, no k možnosti práce a života v nej som sa dostal len nedávno, a po posledných životných skúsenostiach by som rád čo najskôr vyrazil. K pracovným agentúram alá Student agency, ktoré Vás pošlú za 100€ mesačne na farmu ma prosím Vás neposielajte. Rád by som preto Vás už udomácnených požiadal o pomoc. Fórum som prelúskal skoro celé, CVčiek do NO poslal nespočetne, ale predpokladám, že každý uprednostní uchádzača, ktorý sa už fyzicky nachádza v NO. Preto by som rád vycestoval podobne ako som to pred pár rokmi urobil s cestou do Londýna (jedine zabezpečené bolo ubytovanie.) a prácu som zrejme s mega šťastím po dvoch týždňoch menil.
Vážna otázka teda znie, či sa v NO nájde CZ/SR krajan, ktorý na pár nocí prichýli našinca a pomôže mu zorientovať sa. (Takúto dobrú dušu samozrejme po uchytení sa odmena neminie)
Vopred Vám ďakujem.