Ahojky Já jsem týden v Oslu,jsem tady přes Agenturu Grafton jako Řidič buss pro firmu Unibuss,byl jsem tři měsíce v kurzu Norštiny firmou placené a ted se také o vše starají.Jinak je tu potřeba Norština,ale domluvíš se Anglicky bohužel pokud by jsi byla zaměstnaná tak chtějí Norštinu jinak se nechytáš.Je tu dost Slováku a Já jsem tu za Čechy.Na vlastní pěst to nemá cenu zkoušet jen kdyby jsi našla firmu co by ti dala pracovní smlouvu a pak vyběhat uřady...možná nějaká brigáda,ale na černo to tu nejde jsou dost poctiví,možná nějaké komunitě Pakistánců,ale radši o tom nebudu ani mluvit,nemám s tím zkušenosti.Jen příklad mám tu známého ze Slovenska s celou rodinou a jeho žena hledá práci rok a to nemá čas jít do kurzu se učit Norsky mají malého kluka a manžel musí pracovat jak chce zaměstnavatel.Také řidič,ale oni bydlí a žijí kolem Lillestromu.Je tu prý hodně už lidí a vybíráji si a přisnější kriterie.To je tou krizi ve světě.Jezdí tady i Němci a Švedi a dost utečenců.Oslo velká kriminalita a Narkomani,to jsem viděl na vlastní oči.Je toho asi více jsem tu týden,ale krajina pěkná.No nevím Já měl tu možnost jsem jít přes agenturu tak uvidím co a jak to bude na dlouho.Měj se a ať se ti podaří najít zaměstnaní.Ještě jsem potkal holky ze Slovenska na uřadu a ty tam byli přes Adecco asi přes Polsko kde měli kurz Norštiny.Jako zdravotní sestry,ale na špinavou práci prý musí mít vysokou školu na sestry.