No, už jsem si řekl, že jsem se vypovídal dost,že necham Norge stranky chvíli být,ale ještě k těm daním. Pokud nemaš daňovou kartu tak zaplatiš 50%.Jak je to tabulkově u jiných nevím přesně,ale u mne je to, že platím 36% zalohově z hrubého výdělku. Některé fimy platí i diety a dojezdy na pracoviště , pokud je to daleko, nebo přes noc. Tyto náhrady nejsou zdaněny. Pokud si najdu ještě jednoho zaměstnavatele, tak ten mi bude strhávat 42%. To vše příjde na té kartě a může se to lišit. Pak je v dalším roce vyrovnání daně (už jsem se zmiňoval) a to může být různé. Dle dětí, věku, a je tu ještě jeden status tkzv. Pendlera. Ale to musí člověk doložit, že opravdu co měsíc jezdí do své mateřské země a jeho rodina tam s nim bydli. To pak jsou daně nižší,ale slyšel jsem , že teď měnili asi podmínky pro uznání toho statusu. Vím, že chlapi dostávají i peníze, pokud jejich žena vydělá míň než (placnu) 30 tisíc NOK, kolega dostal asi 12 tiíc NOK , plus asi 900 NOK na dítě měsíčně.Ale to pak nesmí nikdo asi pobírat dávky na děti v česku. NAV si to asi ověřuje. No a ještě jedna věc. Dovolená se platí většinou jednorázově v létě a to záleží na oddělaných hodinach v předchozim roce, no, v podstatě to znamená, že každý měsíc na výplatnici je napsané kolik už mám vyděláno na dovolenou příštím roce. Je to asi 10% výdělku. ALe to uvidím letos jak vše funguje.