Servus, takže by si chcel odcestovať do Nórska. Dobre robíš, treba vyskúšať a treba ísť.
Asi je teraz aj to najlepšie obdobie na hľadanie pracovných ponúk. Lenže prostredníctvom toho internetu sa ti len ťažko podarí zohnať prácu(ak nebudeš mať poriadne šťastie)ale asi najlepšie čo spravíš je ísť tam osobne. Určite, niektoré fóra pomožu ale iba si spraviť nejaký ten obraz o Nórsku. Až keď tam budeš tak uvidíš tú nádhernú krajinu, a hlavne tých milých ľudí čo naozaj pomáhajú. A nemusíš sa báť, že ako cudzincovi ti nikto nepomože. Len aj ty sa musíš k nim správať slušne. Takisto som o tomto sníval a skúšal cez net, ale nakoniec som sa zobral a išiel.
A takisto som sa obával, že ako to tam bude a išiel som úplne bez istoty. Jediné čo bolo tak som si zajednal ubytovanie v súkromí u jednej pani na farme. Bola veľmi milá a veľmi mi pomáhala s hľadaním práce. Takže poradil by som ti Stavanger a jeho okolie je nadherne a asi aj najlepšie v rámci Nórska na hľadanie si práce. Takže pokiaľ dobre viem, najlepší trh prace je v Stavangeri a v Oslo. Stavanger a aj Oslo sú veľmi medzinárodne mestá, takže mnohé firmy majú zamestnancov z celého sveta. Stavanger je hlavné mesto ropného priemyslu tu a asi aj celkovo v europe. to vytvára veľa pracovných miest aj v čase krízy.
a sme pri kríze....kríza v grécku, španielsku, portugalsku, taliansku podľa novín vedie k tomu, že je tu veľké množstvo uchádzačov o prácu. Ale netreba sa odraďovať v tomto okolí je nespočetný veľa priemyselných parkov, závodov, firiem a v každej ťa príjmu dať im CV alebo sa s nimi pozhovárať a nie ako u nás ani na vrátnicu ťa nepustia a ktovie kde skončí tvoj CV. Tam sa toho obávať nemusíš. Ak budeš chcieť vedieť nejaké podrobnosti kľudne napíš rád poradím a odpoviem všimol som si že si z MT a asi aj chalani pojdu čoskoro do Nórska.
Tak veľa šťastia a aj ostatní nebojte sa a choďte aspoň vyskúšať a uvidíte že je to možno tá krajina v ktorej by ste chceli ostať žiť.