Ahoj,
tak co se týče agentur, pracovních úřadu atd..
Tak u nás v ČR to zprostředkovává bud Eures, sídlí a spolupracuje z českým prac. uřadem.
Dokonce je možnost, aby ti prac. uřad vyplácel peníze v Norsku, aniž by js tu byl.
Samozřejmě je to trochu komplikovanější, ale dá se to. Stačí ti pár formulářů, v Euresu, ti to rádi poskytnou. Byl jsem tam osobně a milem mě tam překvapily.
Jinak.jsem přuhlášen asi na 4 prac. servrech v Norsku.
Ale..
norský zaměstnavatelé upřednustnují nejdříve své občany a teprv pak zahraniční. A co také hodně záleží, na osobní konfrontaci.
Poslal jsem asi 40 CV v aj + průvodním dopisem + referencemi z ejvalé práce. A bohužel. Pár mi odepsalo, že je buď pozdě.
Tak tako varianta je vyzkoušená.
Dokonce jsem psal i do McDonalds.. tam berou vždy, ale i tam mi bylo řečeno, že zřejmě by práce byla... jenže musíš si tam dojít osobně, každou pobočku se řídí externě ,, jeden tým " ... což zas.. os. konforntace.
A pro člověka, který je v ČR neuskutečnitelné. Pokud tedy nemáš tolik penež aby jsi tam mohl létat na víkendy.
Tudíš jsem to zavrhl.
Ono aby sji tam mohl pracovat, je duležité taky míti spoustu papíru vyplnených. Určitě jsis něco o tom našel...
Druhá možnost : u nás to ještě zprostředkovává student agenci, ale je to práce na farmách.... nebylo by to tak hrozný, pokud nejedeš do Norská zbohatnout. Mrkni na web a na platy... ale za sporsdtředkování, si učtují 10 000,- kč. Sice je to moc.... ale zas není málo a máš jistotu, že práce bude a ten člověk ti jí zaplatí.
Já se rozmýšlím na touto možností, nebo... na Jaře - 3 nebo 4 měsíc odlítám do Norska a skusím to osobně, na pěst. Práci budu hledat v Oslu, tak jestli by jsi se chtěl přidat.. tak dej vědět, za včas.
muj email : je Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
NEBO
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.